HİGRO 14 BOR, bilindiği gibi bitkilerin dişicik çiçek Borusunu uzatması sonucu kolay döllenmede gerçekleşir bu kolay döllenmede verim kaybı yaşanmaksızın yüksek mahsul elde edilmesini sağlar.
HİGRO 14 BOR, genel olarak Bor içerikli ürünlerde doz aşımına gidilmesi durumunda bitkilerin Bor zehirlenmesi yaşamaması için tavsiye edilen kullanım dozlarına uyulması hassasiyetle tavsiye edilir.
HİGRO 14 BOR, Bitki öz suyundaki şekerin taşınması ve bitki hücrelerinin su alabilmesinde Bor” oldukça önemli bir rol oynar. Şeker ve nişasta oluşumunu kontrol eder. Bor eksikliğinde büyüme uçları zarar görür, büyüme yavaşlar, yaprak uçları sararır, nekrozlar oluşur.
Yapraklar ve dallar kısa sürede kırılgan bir hal alır ve erken ölürler. Bor, meristem doku gelişimini ve büyüme sürecini, tozlaşma ve meyve tutumunu hızlandırır. Meyvede oluşabilecek çatlamaları ve Meyve gövde merkezindeki çürümeleri minimize eder.
HİGRO 14 BOR, yapraktan ve topraktan uygulanabilen, bitkiler tarafından da kolayca alınabilen ve bitkilerin bor ihtiyaçlarını etkili bir şekilde gideren bir Mikro elementtir.
HİGRO 14 BOR kalıntı ve leke bırakmaz. Bekleme süresi 0 (sıfır) gündür. Bombus arılarının polinasyon amaçlı kullanıldığı yerlerde (Seracılık ve meyvecilik alanlarında), arılar üzerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz.
Suda çözünür Bor | (B) % 14 |
---|
Sebzelerde : Yapraktan 80-100 gr/ 100 Litre su ile uygulanılır, Damlamadan 0,5 – 1 Kg/ 1000m² alana uygulanılır.
Meyvelerde : Yapraktan 80-100 gr/ 100 Litre su ile uygulanılır, Damlamadan 0,5 – 1 Kg/ 1000m² alana uygulanılır.
Tarla bitkilerinde : Yapraktan 80-100 gr/ 100 Litre su ile uygulanılır, Damlamadan 250-500 gr/ 1000m² alana uygulanılır.
Not : HİGRO 14 BOR, uygulamasında önerilen dozların aşılmaması tavsiye edilir.
WhatsApp us