HİGRO MAGNİT; zayıf gelişme gösteren bitkileri canlandırmak ya da erken dönemde bu olumsuzluğun önüne geçmek için geliştirilmiş ideal bir ikincil gübredir. Magnezyum, bitkilerdeki yeşil rengin (klorofil) ana bileşeni olup bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını teşvik ederek sağlıklı ve koyu yeşil yaprakların oluşmasını sağlar. Bu yönüyle; HİGRO MAGNİT; bitkinin Fotosentez gücü, kuru madde biriktirme kapasitesi, sonuçta verim ve kalite üzerinde belirleyici etkiye sahip bitki besin maddesidir.
HİGRO MAGNİT; yeterli magnezyumu alamayan bitkiler yeterli klorofili üretmezler ve bitkide yeşil renk giderek kaybolur. Bu durumda fotosentez kabiliyeti ortadan kalkar, bitkide büyüme ve gelişme durur. Magnezyum ayrıca bitkinin su kullanım etkinliğini ve fosfor alımını artırır, yapraklara direnç kazandırarak soğuğa ve hastalıklara dayanım sağlar.
HİGRO MAGNİT; noksanlığında özelikle salatalık ve domates bitkilerinde tepe bölgelerinde incelme görülür.
Şeker pancarı, patates, domates, hıyar, patlıcan, biber, karpuz, kavun, muz, lahana, mısır, narenciye, elma ve üzüm topraktan yoğun bir şekilde magnezyum kaldırırlar.
HİGRO MAGNİT; Kalıntı ve leke bırakmaz. Bekleme süresi 0 (sıfır) gündür. Bombus arılarının polinasyon amaçlı kullanıldığı yerlerde (Seracılık ve meyvecilik alanlarında), arılar üzerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz.
Nitrat Azotu ( NO₃-N) | % 6 |
---|---|
Suda Çözünür Magnezyum Oksit ( MgO) | % 9 |
Sebzelerde : Yapraktan 200-250 cc/ 100 Litre su ile uygulanılır, Damlamadan 1 – 2 Litre/ 1000m² alana uygulanılır.
Meyvelerde : Yapraktan 200-250 cc/ 100 Litre su ile uygulanılır, Damlamadan 1 – 2 Litre/ 1000m² alana uygulanılır.
Tarla bitkilerinde : Yapraktan 200-250 cc/ 100 Litre su ile uygulanılır, Damlamadan 1 – 2 Litre/ 1000m² alana uygulanılır.
WhatsApp us